Rivieren weten het: er is geen haast bij.
Op een dag komen we er wel.
(Winnie de Pooh)

Odessóe Veranderwerk is de plek waarnaar de stroom van de rivier mij heeft geleid. Zonder dat ik het wist kwam allerlei kennis, ervaring, wijsheid en beschouwing van mezelf bij elkaar. Ondertussen was ik alleen maar gericht op hetgeen ik van nature doe: mensen waarnemen, beschouwen, bevragen, spiegelen en liefst ook bewust maken wanneer iets hen belemmert. Dat ik altijd kennis en scholing daarover heb verzameld was voor mij iets vanzelfsprekends. Intussen is het me duidelijk dat dit, toevallig, ook altijd mijn eigen groeiproces betreft…

Ook als kind al was ik me altijd tamelijk bewust van een onzichtbare ‘waarheid’ die maakt dat iemand iets doet of zegt. Dat triggerde mijn vermogen om daarnaar te blijven zoeken. Wat het me steeds opleverde was meer inzicht in hoe ik mezelf kon verhouden met de buitenwereld. Later, in het onderwijs, leerde ik dat dit is wat kinderen doen. Ze spiegelen de volwassene in diens ‘verhulde waarheid’. Het raakt iets aan in jouw overlevings-gedrag. Ik groeide als leerkracht en werd me bewust van die afgebakende taak. Daarnaast bekwaamde ik me in o.a. NLP en systemisch werk en autismebegeleiding, en vond steeds meer inspiratie en vervulling in de dynamiek tussen het kind en de volwassene. Na twintig jaar onderwijs kwamen twee stromen voor mij samen: pedagogisch + persoonlijk = missie. Nu, na ruim dertien jaar praktijk, vallen mijn kennis, intuïtie en mijn eigen Zielswens weer samen in dit mooie werk.

 

Mijn proceswerk naar verandering werd Veranderwerk voor jouw proces:

In mijn persoonlijke (altijd-aanwezige) proceswerk ontdekte ik hoe ik míjn overleef- vermogens kon omzetten naar een talent dat ik nu als professional inzet. Ik ontdekte dat mijn missie zich richt op het ongeziene systemische lot van een kind: ook als die al een volwassene is! Ondertussen verdiep ik me ook al een hele poos in het lot en de evolutie van de ziel: eerst en vooral die van mijzelf. Daarvoor vind ik veel concrete kennis en inspiratie bij Soulsystrum van William Gijsen in Bocholt, België.
Ik begeef me op de stroom van beschouwen, ervaren, voelen, leren, integreren  en transformeren  en weet wat ik daarmee voor een ander kan betekenen.  Ik loop dus graag een stukje met jou mee. Zonder een bestemming te bepalen. Om je in contact te brengen met wat je Ziel al lang weet en zal prijsgeven als het gezien wordt, door jou! Zodat jij het Zelf bent die het antwoord vindt onder je vraag.

Odessóe, praktijk voor Zelfinzicht en Bezieling
Hollandhof 116  -  Helmond  -  06 44 20 20 44

© Dit is een website van Fly Webservices
Beheerder
.