Vooraf aan de KIND-REEKS, EHBO Eerste Hulp Bij Onrust

Gepubliceerd door odessoe op 1 november 2014

Bij het lezen van de blog is het mogelijk dat je jezelf herkent en een beginnende onrust voelt over het lot van jouw innerlijke kind. Je wilt misschien een begin maken met het ontmoeten van een of meerdere delen van jezelf. Je voelt dat je wilt werken aan het opheffen van de beperkingen die zulke innerlijke delen brengen. Dat ligt zeker binnen je bereik en is niet eens zo moeilijk. Wel is het goed om het samen te doen. Met iemand die met je mee kijkt en je begeleidt in je stappen daar naar toe.

Er zijn vijf stappen die je doorloopt in het veranderwerk bij Odessóe. Het zijn de stappen die jouw innerlijk kind-deel nodig heeft om ontmoet te worden. Het zijn ook de stappen die jou kunnen helpen in het zorgdragen voor jezelf. Daar waar je omgeving dat nooit zal kunnen, kun jij de manier vinden om jezelf te ondersteunen. En daarmee trouwens ook weer jouw kind!

Odessóe komt uit de Franse taal en wil zeggen ‘er onder’( Au dessous) We werken niet aan de oppervlakte van je gedrag maar vooral in de laag die jou onbewust aanstuurt. Die zorgt voor wat jij waarneemt, gelooft, verlangt, vreest, ervaart en doet. Het onderbewuste. Dat brengt dan ook het helpende antwoord voort en niet het gaan bedenken of napraten ervan.
Bovendien werken we met een systemische benadering. Jij bent altijd in wisselwerking met een context en deel van een systeem. In je Veranderwerk hoort dit erbij betrokken te worden omdat je nieuwe antwoord gebaseerd is op het inzicht dat je hebt in jouw systeem van herkomst. Jouw reacties daarop zorgden ooit voor het vormen van jouw ‘innerlijke familie ‘. Die delen die zich steeds bemoeien met hoe jij de zaken dient aan te pakken of wat jij van iets moet vinden. En juist die innerlijke delen willen ontmoet en verwelkomd worden. Dat doe je bijvoorbeeld met deze stappen van Veranderwerk.

Onderzoeken

Op zoek gaan naar de gegeven situatie die je aantrof in het leven (je systeem). Zó was het.
Onderkennen
Kijken naar wat dat voor een kind betekent. Hoe jóuw individuele antwoord was op je situatie en wat het gevolg was voor je latere levensloop.
Ondervinden
Ervaren hoe je geworden bent. Hoe je gekomen bent tot waar je nu bent. (zelfreflectie)
Ondertitelen
Vertalen van de ontdekkingen naar het hier en nu. Mogelijkheden, potentie en grenzen daarin.
Onderschrijven
De  keuze zien en voelen voor je verdere proces doordat je het verborgene hebt doorleefd en je autonomie beschikbaar is. Je bent dan in staat om jezelf te ondersteunen.

Veel genoegen en inspiratie bij het lezen van de blogs in de KIND-REEKS!

Tags:

Reacties

blog comments powered by Disqus

Odessóe, praktijk voor Zelfinzicht en Bezieling
Hollandhof 116  -  Helmond  -  06 44 20 20 44

© Dit is een website van Fly Webservices
Beheerder
.